Uitnodiging VoIP lezing & rondleiding EcoRacks

Tijd: 
19-03-2015 18:00 - 22:30
Locatie: 
EcoRacks Ambachtsweg 25 5627 BZ Eindhoven

 

Beste leden en geïnteresseerden,

Graag nodigen we jullie uit voor twee interessante zaken gecombineerd tot één avond op donderdag 19 maart:

  • Kees Meijs houdt een lezing over VoIP
  • Willem Jan Withagen zal ons rondleiden bij EcoRacks


Zoals gebruikelijk zal er voor de lezing eten geserveerd worden en beginnen we om 18:30 met de lezing.
De te houden ALV (jaarvergadering) wordt verplaatst naar de BBQ in de zomer.


Over Kees Meijs:
Kees is sinds 2005 in verschillende hoedanigheden verbonden met de OSBC. Hij is een techneut in hart en nieren met graag de nodige diepgang maar maakt graag een uitstapje naar de sociale kant van het vakgebied IT. Met OpenSource werkt hij sinds 1997 zowel zakelijk als privé en weet eigenlijk niet meer beter.

Om de abstracte techniek te ontvluchten houdt hij zich in zijn vrije tijd graag bezig met klassieke Volkswagens en genieten van eten en drinken samen met zijn echtgenote.
Kernwoorden: Open Source, netwerktechniek, telefonie, beveiliging, optimalisatie, minimalisatie, schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid.

Over EcoRacks:
EcoRacks is de lancering van een nieuw datacenter-concept. De oprichters zijn al actief in de branche vanaf 1992, beheerden al eerder een datacenter en waren adviseur bij diverse andere datacenters. Zij spelen nu in op de actuele vraag naar een flexibel datacenter in Eindhoven waar je zelf bepaalt hoeveel dataruimte (vanaf 1/3 rack) en welke diensten je afneemt.
EcoRacks is een datacenter waar je zo naar toe rijdt en waar je dagelijks kunt opzeggen. Eenvoud dus en uiterst modern uitgerust, met het laagste energieverbruik en uitstekend beveiligd.


Over de lezing:
Kees gaat iets vertellen over VoIP in het algemeen en de problemen rondom VoIP. Deze lezing is een herhaling (met uitbreidingen & toevoegingen) van een OSBC lezing van 4 september 2008.

Wanneer/Waar/Tijd:
Donderdag 19 maart 2015, EcoRacks (Ambachtsweg 25, 5627 BZ, Eindhoven), 18:00 eten.
We regelen, op verzoek, ouderwets goed belegde broodjes.
De lezing begint om 18:30

Aanmelden:
We willen alle leden en geïnteresseerden aanmoedigen om ook introducés mee te nemen. Graag wel jezelf en introducés aanmelden via een e-mail naar bestuur@osbc.nl in verband met het bestellen van het eten. Graag ook speciale dieeteisen vermelden!
Mocht je zelf niet kunnen, dan mag je je ook door iemand laten vervangen.


Lezingen/bijeenkomsten 2015:
Ter informatie bij deze een overzicht van de door het bestuur besloten bijeenkomsten. Deze zijn geprikt op de 3e donderdag van de oneven maanden.

  • 05 februari nieuwjaarsborrel
  • 19 maart 1x lezing & rondleiding
  • 21 mei 2x lezing
  • zomer BBQ & ALV
  • 17 september 2x lezing
  • 19 november 2x lezing