Op weg naar een Software Defined Data Center met Ceph

Tijd: 
21-04-2016 18:00 - 22:30
Locatie: 
Trafalgar Pub Dommelstraat 21 5611 CJ Eindhoven

Op donderdagavond 21 april organiseert de OSBC een lezing over Ceph.

Over Orhan Alici:
Orhan Alici is sales engineer bij SUSE Linux Enterprise.

De lezing:
Ontwikkelingen op het gebied van IoT, social media, regulations van overheid en eisen ten aanzien van bewaartermijnen (audits en compliancy) geven veel bedrijven uitdagingen op het gebied van storage opslag. De behoefte neemt jaarlijks toe terwijl de budgetten omlaag gaan.

Een Software Defined Storage oplossing biedt de voordelen van een Enterprise Storage oplossing tegen een fractie van de kosten die we gewend zijn in commodity hardware en software.

Ceph is een object-opslag gebaseerd platform dat gegevens opslaat op een enkele gedistribueerde computer cluster, en biedt interfaces voor object-, blok- en bestandsniveau opslag. Ceph richt zich in eerste instantie volledig op om te worden verspreid zonder een single point of failure, schaalbaar naar exabyte niveau en vrij beschikbaar. Ceph is vrije software.

Ceph gerepliceerd gegevens en maakt het fout-tolerant, met behulp van beschikbare hardware en vereist geen specifieke hardware-ondersteuning. Door het ontwerp is het systeem zowel zelfhelende en zelfsturend, gericht om beheerstijd en andere kosten te minimaliseren.

Het programma:
Vanaf 17:30 uur zijn de leden welkom, om 18:00 uur gaan we eten. Rond 19:00 uur start de lezing. In verband met het reserveren van het eten horen we graag of jullie komen. Introduc├ęs zijn welkom.

Na de lezing is er gelegenheid om gezellig te praten onder het genot van een drankje. Niet leden kunnen kosteloos deelnemen aan de lezing.