Agenda

16-06-2016 17:30 - 21:30
Zalencentrum Orka Broekakkerseweg 1 5641 PC Eindhoven

 

Beste leden en geïnteresseerden,

Bij deze willen we je graag uitnodigen voor de jaarvergadering 2016. Na de jaarvergadering volgt eten en een lezing over secure software door Tim Hemel.

De jaarvergadering is alleen voor leden, de lezing is ook open voor niet-leden: introducees en geïnteresseerden.
De OSBC is een netwerkorganisatie, het meebrengen van introducees wordt sterk aangemoedigd.

Agenda
• 17:30 inloop
• 18:00 begin jaarvergadering
• 19:00 eten
• 19:40 lezing 'secure software' door Tim Hemel
• 21:00 napraten
• 21:30 afsluiten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond. Aanmelding: bij voorkeur via Meetup, maar bij gewetensbezwaar kan je ook een bevestiging sturen naar bestuur@osbc.nl.

Locatie
Zalencentrum Orka
Broekakkerseweg 1
5641 PC  Eindhoven

Over Tim Hemel:
Tim Hemel combineert zijn kennis van software-ontwikkeling met die van IT-beveiliging. Hij doet dit o.a. door programmeerteams te begeleiden naar een veiliger ontwikkelproces en programmeurs en testers te trainen op het gebied van applicatiebeveiliging. In 2014 ontwikkelde hij het Framework Secure Software, een methode om softwarebeveiliging inzichtelijk en toetsbaar te maken tijdens en na het ontwikkelproces.

De lezing 'de lange weg naar secure software':
In deze presentatie vertelt Tim over het maatschappelijke probleem van onveilige software, de oorzaken hiervan, welke oplossingen wel en niet gaan werken en hoe het Framework Secure Software hier een rol in speelt.

21-04-2016 18:00 - 22:30
Trafalgar Pub Dommelstraat 21 5611 CJ Eindhoven

Op donderdagavond 21 april organiseert de OSBC een lezing over Ceph.

Over Orhan Alici:
Orhan Alici is sales engineer bij SUSE Linux Enterprise.

De lezing:
Ontwikkelingen op het gebied van IoT, social media, regulations van overheid en eisen ten aanzien van bewaartermijnen (audits en compliancy) geven veel bedrijven uitdagingen op het gebied van storage opslag. De behoefte neemt jaarlijks toe terwijl de budgetten omlaag gaan.

Een Software Defined Storage oplossing biedt de voordelen van een Enterprise Storage oplossing tegen een fractie van de kosten die we gewend zijn in commodity hardware en software.

Ceph is een object-opslag gebaseerd platform dat gegevens opslaat op een enkele gedistribueerde computer cluster, en biedt interfaces voor object-, blok- en bestandsniveau opslag. Ceph richt zich in eerste instantie volledig op om te worden verspreid zonder een single point of failure, schaalbaar naar exabyte niveau en vrij beschikbaar. Ceph is vrije software.

Ceph gerepliceerd gegevens en maakt het fout-tolerant, met behulp van beschikbare hardware en vereist geen specifieke hardware-ondersteuning. Door het ontwerp is het systeem zowel zelfhelende en zelfsturend, gericht om beheerstijd en andere kosten te minimaliseren.

Het programma:
Vanaf 17:30 uur zijn de leden welkom, om 18:00 uur gaan we eten. Rond 19:00 uur start de lezing. In verband met het reserveren van het eten horen we graag of jullie komen. Introducés zijn welkom.

Na de lezing is er gelegenheid om gezellig te praten onder het genot van een drankje. Niet leden kunnen kosteloos deelnemen aan de lezing.

25-02-2016 18:00 - 22:30
EcoRacks Ambachtsweg 27 5627 BZ Eindhoven

Beste leden,

Het bestuur wenst jullie allen een fantastisch en succesvol 2016 toe!

Graag nodigen we jullie uit op de nieuwjaarsreceptie van de OSBC op donderdagavond 25 februari. Onder het genot van eten en een drankje luiden we het nieuwe jaar in en is er alle gelegenheid om over alles wat ter sprake komt te keuvelen.

De locatie is EcoRacks in Eindhoven. Het adres van EcoRacks:
Ambachtsweg 27
5627 BZ  Eindhoven


Om rekening te kunnen houden met eten en drinken stellen we het ten zeerste op prijs als je je aanmeldt. Dit kun je hier doen. Mocht dat niet lukken of heb je er bezwaar tegen, stuur dan een email aan het bestuur. Introducees zijn, zoals altijd, welkom!

25-06-2015 18:00 - 22:30
TU/e Campus Horsten 10 5612 AX Eindhoven

Beste leden,

Graag nodigen we jullie uit voor de derde OSBC avond op donderdag 25 juni:

 • de lezing zal gehouden worden door STORM Eindhoven.

Zoals gebruikelijk zal er voor de lezing eten geserveerd worden en beginnen we om 18:30 met de lezing. Deze keer serveren we pizza.

Over STORM:
STORM is een project van de TU Eindhoven hoofdzakelijk gedreven door studenten. Ze willen met een elektrisch aangedreven motor de wereld rond reizen, om te bewijzen dat duurzaamheid en praktisch gebruik heel goed hand in hand kunnen gaan. Met hun lezingen willen ze kennis delen over duurzaamheid toegespitst op elektrische voertuigen. Het delen van kennis omarmt zeker onze Open Source gedachte. Lees hierover meer op hun website:
http://www.storm-eindhoven.com

Wanneer/Waar/Tijd:
Donderdag 25 juni 2015, Campus TU Eindhoven, Horsten 10, 18:00 uur eten.
Eten wordt nog aangekondigd (heb je een suggestie, doe deze dan vooral).
De lezing begint om 18:30 uur.

Aanmelden:
We willen alle leden en geïnteresseerden aanmoedigen om ook introducés mee te nemen. Graag wel jezelf en introducés aanmelden via een e-mail naar bestuur@osbc.nl in verband met het bestellen van het eten. Graag ook speciale dieeteisen vermelden!
Mocht je zelf niet kunnen, dan mag je je ook door iemand laten vervangen.

Lezingen/bijeenkomsten 2015:
Ter informatie bij deze een overzicht van de door het bestuur besloten bijeenkomsten. Deze zijn geprikt op de 3e donderdag van de oneven maanden.
Pas op, de data zijn streef data, er kan vanaf geweken worden (b.v. beschikbaarheid spreker).

 • 05 februari nieuwjaarsborrel
 • 19 maart 1x lezing & rondleiding
 • 25 juni 2x lezing
 • Zomer BBQ & ALV
 • 17 september 2x lezing
 • 19 november 2x lezing
19-03-2015 18:00 - 22:30
EcoRacks Ambachtsweg 25 5627 BZ Eindhoven

 

Beste leden en geïnteresseerden,

Graag nodigen we jullie uit voor twee interessante zaken gecombineerd tot één avond op donderdag 19 maart:

 • Kees Meijs houdt een lezing over VoIP
 • Willem Jan Withagen zal ons rondleiden bij EcoRacks


Zoals gebruikelijk zal er voor de lezing eten geserveerd worden en beginnen we om 18:30 met de lezing.
De te houden ALV (jaarvergadering) wordt verplaatst naar de BBQ in de zomer.


Over Kees Meijs:
Kees is sinds 2005 in verschillende hoedanigheden verbonden met de OSBC. Hij is een techneut in hart en nieren met graag de nodige diepgang maar maakt graag een uitstapje naar de sociale kant van het vakgebied IT. Met OpenSource werkt hij sinds 1997 zowel zakelijk als privé en weet eigenlijk niet meer beter.

Om de abstracte techniek te ontvluchten houdt hij zich in zijn vrije tijd graag bezig met klassieke Volkswagens en genieten van eten en drinken samen met zijn echtgenote.
Kernwoorden: Open Source, netwerktechniek, telefonie, beveiliging, optimalisatie, minimalisatie, schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid.

Over EcoRacks:
EcoRacks is de lancering van een nieuw datacenter-concept. De oprichters zijn al actief in de branche vanaf 1992, beheerden al eerder een datacenter en waren adviseur bij diverse andere datacenters. Zij spelen nu in op de actuele vraag naar een flexibel datacenter in Eindhoven waar je zelf bepaalt hoeveel dataruimte (vanaf 1/3 rack) en welke diensten je afneemt.
EcoRacks is een datacenter waar je zo naar toe rijdt en waar je dagelijks kunt opzeggen. Eenvoud dus en uiterst modern uitgerust, met het laagste energieverbruik en uitstekend beveiligd.


Over de lezing:
Kees gaat iets vertellen over VoIP in het algemeen en de problemen rondom VoIP. Deze lezing is een herhaling (met uitbreidingen & toevoegingen) van een OSBC lezing van 4 september 2008.

Wanneer/Waar/Tijd:
Donderdag 19 maart 2015, EcoRacks (Ambachtsweg 25, 5627 BZ, Eindhoven), 18:00 eten.
We regelen, op verzoek, ouderwets goed belegde broodjes.
De lezing begint om 18:30

Aanmelden:
We willen alle leden en geïnteresseerden aanmoedigen om ook introducés mee te nemen. Graag wel jezelf en introducés aanmelden via een e-mail naar bestuur@osbc.nl in verband met het bestellen van het eten. Graag ook speciale dieeteisen vermelden!
Mocht je zelf niet kunnen, dan mag je je ook door iemand laten vervangen.


Lezingen/bijeenkomsten 2015:
Ter informatie bij deze een overzicht van de door het bestuur besloten bijeenkomsten. Deze zijn geprikt op de 3e donderdag van de oneven maanden.

 • 05 februari nieuwjaarsborrel
 • 19 maart 1x lezing & rondleiding
 • 21 mei 2x lezing
 • zomer BBQ & ALV
 • 17 september 2x lezing
 • 19 november 2x lezing